Helyes étrend, hogyan javítja a szexuális életet

Helyes étrend, hogyan javítja a szexuális életet Az egészséges életmód, és az ezzel együtt járó helyes étrend nem csak életkörülményünkre van nagyon jó hatással, hanem természetesen szexuális életünkre is, ám ez sokkal összetettebb dolog annál, minthogy rámutassunk, hogy ha például tojást és sonkát eszel reggelire, akkor jobb leszel az ágyban. Habár több tanulmány is bebizonyította már, hogy például a vaníliafagyi és a vanília javítja az orgazmus minőségét, a tojás pedig a korai magömlésre van rendkívül jó hatással, de a helyes étrend ennél sokkal összetettebb formában befolyásolja szexuális étrendünket.

Alapvető megállapítás például, hogy a helyes, avagy egészséges étrendet követő emberek jelentős többsége nem csak vidámabb és boldogabb a mindennapokban, hanem sokkal kiegyensúlyozottabb is. Most gondolj csak bele! Neked van kedved kimerülten és elgyötörten összegyűrni a lepedőt? Ugye, hogy nem sok! Ha viszont sok zöldséget és gyümölcsöt eszel, kevés alkoholt iszol, és kerülöd a vörös húsokat is – hogy az egészséges táplálkozásnak csak egy kis szeletét tekintsük most át –, akkor sokkal több energiád lesz az élet kisebb és nagyobb dolgaira egyaránt, így természetesen ezt a szexuális életed is megérzi majd, méghozzá korántsem csak közvetett formában!

Ez azonban még nem minden, hiszen azok, akik egészségesen táplálkoznak, rendszerint sokkal fittebbek is, mint az átlag, hiszen jobb az anyagcseréjük, nehezebben híznak el, súlyfeleslegüktől pedig könnyebben szabadulnak meg. Kutatások bizonyítják, hogy a kevesebb súlyfelesleggel bíró emberek sokkal jobban bírják az ágyban, és nem csak az orgazmushoz vezető útról van itt szó, hanem arról is, hogy mennyire intenzív, mennyire sokszínű lehet a szexuális életük. Ha tehát egészségesen és helyesen táplálkozunk, akkor garantáltan a szex is teljesen más lesz, fittebbek leszünk, gyakrabban jön meg hozzá a kedvünk, és akkor sem lesz probléma, ha éppen le kellene zavarni gyorsan egy második menetet is!

Természetesen vannak úgynevezett ősi házi praktikák, amelyek a helyes táplálkozásnak, illetve bizonyos ételeknek nyilvánítanak szexuális sikereket. Ilyen például a répa fogyasztása, amivel az impotenciát kerülhetjük el, de ott vannak a gyümölcsök is, amelyekből bőven érdemes fogyasztaniuk azoknak, akik korai magömléstől szenvednek, hiszen főleg a körte, az áfonya és a ribizli segítenek abban, hogy orvosoljuk ezt a problémát.